بورسیه دانشگاه های ترکیه
بورسیه دانشگاه های ترکیه
برنامه بورسیه دانشگاه های ترکیه، یا همان بورسلاری ترکیه، به عنوان بزرگترین برنامه بورسیه تحصیلی در کشور ترکیه، در هر سال بین 20 دی تا 1 اسفند هر سال شروع و به دانشجویان بین المللی ارائه میشود. این بورسیه ها، برای تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا یا تحقیقات در هر دانشگاه ترکیه، بورس کامل را به متقاضیان ارائه میدهند.
بورسیه های تحصیلی ترکیه، نه تنها بودجه لازم را برای متقاضیان منتخب فراهم میکنند، بلکه فرایند آمادهسازی و ورود به دانشگاه را نیز پوشش میدهند. هر ساله، حدود 150,000 درخواست از کشورهای مختلف در سراسر جهان ثبت میشود.
مزایای دریافت بورسیه دانشگاه های ترکیه - ترکیه بورسلاری(2024-2023)
بورسیه دانشگاه های ترکیه (ترکیه بورسلاری) دارای مزایای متعددی است. در این بورسیه، شهریه دانشگاه برای دانشجویان پرداخت می شود و مبلغی بر اساس مقطع تحصیلی در هر ماه به دانشجویان تعلق می گیرد؛ برای مقطع کارشناسی 1000 لیر، برای مقطع کارشناسی ارشد 1400 لیر و برای مقطع دکتری 1800 لیر. همچنین، هزینه دوره یک ساله زبان ترکی استانبولی (تومر) نیز در این بورسیه پوشش داده می شود. علاوه بر این، دانشجویان مستقر در خوابگاه دانشگاه می توانند از امکانات خوابگاه بهره مند شوند و همچنین، بیمه سلامت نیز برای دانشجویان پوشش داده می شود. در نهایت، بلیط هواپیما نیز در ابتدای تحصیل و هنگام فارغ التحصیلی برای دانشجویان در نظر گرفته شده است.
زمان ثبت نام بورسیه ترکیه 2023 - ترکیه بورسلاری
ثبت نام در بورسیه ترکیه، هر ساله از 20 دی ماه آغاز شده و تا 1 اسفند ماه ادامه دارد. مدارک ارسال شده در فروردین تا اردیبهشت ماه، مورد بررسی قرار می گیرند و نتایج اولیه آن در اردیبهشت تا خرداد ماه اعلام می شوند. مصاحبه های بورسیه نیز در اوایل تیر یا اواخر خرداد ماه صورت می گیرد و نتایج نهایی در اواخر تیر ماه اعلام می شود. دریافت ویزای بورسیه در مرداد ماه انجام می شود و دانشجویان وارد ترکیه می شوند و در شهریور ماه با شروع کلاس ها، به تحصیل در رشته هایی مانند پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پیراپزشکی، مهندسی و ... پرداخته می شوند. تعداد کل بورسیه ها در هر سال 5000 بورسیه می باشد.
معیارهای واجد شرایط بودن برای بورسیه تحصیلی دانشگاه های ترکیه
برای دریافت بورسیه تحصیلی در دانشگاه های ترکیه، باید به معیارهای مشخصی دست یابید. افرادی از تمامی کشورها می توانند به این منظور اقدام کنند، با این حال باید شرایط زیر را رعایت کنند:
شرایط سنی برای بورسیه ترکیه - ترکیه بورسلاری(2024-2023)
متقاضیان مقطع کارشناسی باید حداکثر 21 سال سن داشته باشند.
متقاضیان مقطع کارشناسی ارشد باید حداکثر 30 سال سن داشته باشند.
داوطلبان دکترا باید حداکثر 35 سال سن داشته باشند.
متقاضیان برنامه های تحقیقاتی باید حداکثر 45 سال سن داشته باشند.
شرط معدل بورسیه ترکیه - ترکیه بورسلاری(2024-2023)
در دوره بورسیه ترکیه 2023-2024، برای دریافت بورسیه، متقاضیان مقطع کارشناسی باید معدل بالای 14 داشته باشند، در حالی که برای مقطع کارشناسی ارشد، معدل بالای 15 الزامی است. همچنین برای متقاضیان رشته های علوم بهداشتی مانند پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، معدل 18 به بالا ضروری است.
مدارک مورد نیاز بورسیه ترکیه - ترکیه بورسلاری(2024-2023)
برای ارسال درخواست بورسیه ترکیه از طریق سیستم آنلاین TBBS، تمام داوطلبان باید مدارکی را در سیستم آپلود کنند. این مدارک شامل موارد زیر است:
مدرک شناسایی معتبر مانند کارت شناسایی یا پاسپورت
عکس داوطلب که باید در سال گذشته گرفته شده باشد
نتایج آزمون سراسری اگر وجود داشته باشد
دیپلم دبیرستان یا گواهی فارغ التحصیلی موقت
ریز نمرات
انگیزه نامه
نتایج آزمون های بین المللی مانند GRE، GMAT، SAT و غیره
نتایج آزمون زبان بین المللی مانند تافل، DELF و در صورت درخواست دانشگاه یا رشته انتخابی
پروپوزال موضوع تحقیق و نمونه کاری که انجام داده اید فقط برای درخواست های دکترا.
رشته های بورسیه ترکیه در مقطع کارشناسی
در مقطع کارشناسی، امکان درخواست بورسیه تحصیلی ترکیه در رشته های مختلف وجود دارد که شامل رشته های پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی، مهندسی، علوم اجتماعی، علوم سلامت و علوم پایه میشود. این درخواستها هر سال از طریق سیستم درخواست بورسیه ترکیه (TBBS) دریافت میشوند و تقریباً تمام رشته های کارشناسی به جز مقاطع کاردانی برای درخواست در دسترس هستند.
رشته های بورسیه ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری
بورسیه های دانشگاهی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه های معتبر ترکیه در حوزه های علوم اجتماعی، علوم انسانی، علوم طبیعی و مهندسی ارائه می شود، به استثنای رشته های گروه علوم سلامت مانند پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی که بورسیه در این مقاطع برای آنها ارائه نمی شود.
برنامه بورسیه تحصیلی هنر در ترکیه - بورسلاری ترکیه (2024-2023)
برنامه بورسیه تحصیلی هنر در ترکیه با عنوان "بورسلاری ترکیه"، به دانشجویان بینالمللی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشتههای علوم موسیقی، هنرهای نمایشی و هنرهای زیبا ارائه میشود و در دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبا آنکارا اجرا میشود. رشتههایی که در این برنامه قابل درخواست هستند عبارتند از:
بورسیه هنرهای نمایشی دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبا آنکارا
- آموزش ساز (مقطع کارشناسی)
- آموزش صدا (مقطع کارشناسی)
بورسیه علوم و فنون موسیقی دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبا آنکارا
- فناوری های موسیقی (مقطع کارشناسی)
- تئوری موسیقی (مقطع کارشناسی)
بورسیه موسیقی و هنرهای زیبا دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبا آنکارا
- آموزش ساز کارشناسی ارشد)
- علوم موسیقی (کارشناسی ارشد)
- فناوری های موسیقی (کارشناسی ارشد)
- تئوری موسیقی (کارشناسی ارشد)
- موسیقی شناسی (کارشناسی ارشد)
- آموزش صدا (کارشناسی ارشد)
- علوم موسیقی (دکترا)
نکات مهم برای درخواست بورسیه دانشگاه های ترکیه - بورسلاری ترکیه (2024-2023)
درخواست بورسیه در دانشگاههای ترکیه - بورسلاری ترکیه (2023-2024) دارای نکات مهمی است. برای تحصیل در بسیاری از رشتههای دانشگاهی ترکیه، زبان تدریس ترکی استانبولی مورد استفاده قرار میگیرد. با این حال، برخی از دانشگاهها و دپارتمانها ممکن است رشتههایی را به زبان انگلیسی یا سایر زبانها ارائه دهند. برای تحصیل در چنین رشتههایی، داوطلبان باید مدارک بینالمللی مهارت زبان مانند تافل و یا سایر گواهینامههای معادل را داشته باشند.
بسیاری از رشتههای دانشگاهی ترکیه به نتایج آزمونهای پذیرش بینالمللی (مانند GRE، GMAT، SAT و غیره) نیاز دارند. برای شرکت در این آزمونها، داوطلبان میتوانند هنگام انتخاب رشته در سیستم درخواست بورسیه، نمره آزمون مورد نیاز را بررسی کنند.
داوطلبانی که مایل به دریافت بورسیه برای مقطع کارشناسی هستند و با مدارک بینالمللی مانند SAT یا GCSE به جای معدل دبیرستان درخواست میدهند، باید حداقل مدارک مورد نیاز مانند شرط معدل را داشته باشند.
تمام برگزیدگان بورسیه تحصیلی ترکیه باید دارای گواهینامه سطح C1 برای مهارت زبان ترکی استانبولی باشند. در صورتی که داوطلبان در برنامههای زبان انگلیسی یا سایر برنامههای زبان ترکی استانبولی قرار دارند، باید در دوره 1 ساله زبان ترکی استانبولی را شرکت کنند.
فرآیند ارزیابی و انتخاب در بورسیه دانشگاه های ترکیه - ترکیه بورسلاری (2024-2023)
برای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه، بر اساس موفقیت تحصیلی، فعالیت های اجتماعی و انگیزه داوطلب، درخواست ها ارزیابی و انتخاب می شوند که به رشته تحصیلی انتخابی داوطلبان نیز توجه می شود.
ارزیابی مقدماتی درخواست داوطلبان بورسیه ترکیه
درخواست های بورسیه ترکیه در مرحله اول با ارزیابی مقدماتی مواجه می شوند. در این مرحله، تمام درخواست ها بر اساس معیارهای اساسی شامل حداقل پیشرفت تحصیلی، محدودیت سنی مشخص شده برای هر مقطع تحصیلی و مدارک مورد نیاز، مورد بررسی قرار می گیرند.
ارزیابی تخصصی درخواست داوطلبان بورسیه ترکیه
بعد از بررسی مقدماتی درخواست داوطلبان بورسیه دانشگاه های ترکیه، که شامل ارزیابی معیارهای مختلفی مانند وضعیت تحصیلی، صلاحیت های آکادمیک قبلی، علایق تحصیلی، اهداف شغلی، مرتبط بودن رشته های انتخابی، روشن بودن محتوای انگیزه نامه و مشارکت در فعالیتهای اجتماعی است، لیست نهایی داوطلبان واجد شرایط برای مصاحبه تهیه می شود.
مرحله آزمون و مصاحبه بورسیه دانشگاه های ترکیه
مرحله آزمون و مصاحبه بورسیه دانشگاه های ترکیه به منظور ارزیابی داوطلبان متقاضی در رشته های مختلف از جمله علوم سلامت، فنی مهندسی و علوم و همچنین دیگر رشته هایی که متقاضی زیاد دارند برگزار میشود. این آزمون شامل سی سوال در زمینه ریاضی، هندسه و منطق است و به دو زبان ترکی و انگلیسی ارائه میشود. داوطلبان برای پاسخ به سوالات، 60 دقیقه زمان خواهند داشت. همچنین برای داوطلبان متقاضی رشته علوم اجتماعی نیز یک آزمون جداگانه برگزار میشود تا مقایسه متقاضیان این رشته انجام شود. پس از آزمون، مصاحبه حضوری بورسیه ترکیه در روز برگزاری آزمون و در دو نوبت صبح و بعدازظهر انجام خواهد شد و داوطلبان پس از دریافت دعوتنامه مصاحبه، مطلع خواهند شد.
مراحل مصاحبه بورسیه ترکیه - بورسلاری ترکیه (2024-2023)
داوطلبانی که در مراحل مصاحبه بورسیه ترکیه - بورسلاری ترکیه شرکت می کنند، پس از انتخاب نهایی، باید توسط کمیته های مصاحبه مورد ارزیابی قرار گیرند. این کمیته ها شامل دانشگاهیان و کارشناسان هستند که به بررسی مدارک، هدف داوطلب از درخواست بورسیه، دانش آکادمیک و اهداف شغلی پرداخته و پس از آن، پرسش های لازم را از داوطلبان می پرسند.
مصاحبه در این فرایند معمولاً 15 تا 30 دقیقه به طول می انجامد و شامل بررسی مدارک و گواهی آخرین تحصیلات داوطلبان، هدف آنها از درخواست بورسیه، دانش آکادمیک و اهداف شغلی آنها می باشد. همچنین، در این مصاحبه داوطلبان می توانند پرسش های خود را از ارزیاب پرسیده و به شرح وضعیت خود و دلایل درخواست بورسیه خود پاسخ دهند. برای شرکت در این مصاحبه، لازم است داوطلبان کلیه مدارک و گواهی آخرین تحصیلات خود را در مصاحبه به همراه داشته باشند.
ارزیابی نهایی درخواست داوطلبان بورسیه ترکیه
در مرحله نهایی ارزیابی درخواست بورسیه ترکیه، مصاحبه های داوطلبان توسط کمیته های مصاحبه انجام شده و سپس توسط کمیته گزینش ارزیابی می شود. در این مرحله، لیستی از متقاضیانی که صلاحیت برای دریافت بورسیه تحصیلی در ترکیه دارند، اعلام می شود. در این مرحله، صلاحیت عمومی داوطلبان برای دریافت بورسیه تحصیلی در ترکیه، ارزیابی می شود.
بورسیه شایستگی دانشگاه های ترکیه
بورسیه شایستگی دانشگاه های ترکیه به دانشجویانی اعطا می شود که دارای موفقیت های تحصیلی بالا باشند، مقطع کارشناسی را با معدل حداقل 3.5 از 4 یا بالاتر به پایان برسانند و در آزمون های سراسری کشورشان دارای رتبه های بالا باشند. علاوه بر این، افرادی که مطالعاتی در محدوده BPA یا به عبارتی پروژه های تحقیقاتی علمی ، TUBITAK (شورای تحقیقات علمی و فناوری ترکیه) و سایر پروژه های تحقیقاتی که توسط ریاست جمهوری ترکیه برای دریافت بورسیه مناسب تشخیص داده شده است، انتشارات علمی (مقاله) در پایگاه های SCI ، SCI-EXP ،AHCI ، SSCI و مجوز ثبت اختراع داشته باشند. مبلغ بورسیه شایستگی دانشگاه های ترکیه برای دانشجویان مشمول دستاوردهای برجسته دو برابر مبلغ کمک هزینه تحصیلی ماهانه برای سطح تحصیلی آنها خواهد بود.
لیست رشته های بورسیه ترکیه - ترکیه بورسلاری
- حسابداری
- کشاورزی
- اقتصاد کشاورزی
- جامعه شناسی
- باستان شناسی
- معماری
- تاریخ هنر
- نجوم، فیزیک
- مهندسی و فناوری خودرو
- بیوشیمی
- زیست شناسی
- مهندسی زیست پزشکی و بیوتکنولوژی
- گیاه شناسی
- تجارت و مدیریت
- مهندسی شیمی
- علم شیمی
- مهندسی عمران
- قانون عمومی
- درمان های مکمل
- مهندسی کامپیوتر
- قانون اساسی یا قانون عمومی
- دندانپزشکی
- طراحی (طراحی گرافیک، طراحی صنعتی، مد، نساجی)
- مطالعات توسعه
- اسناد و مدارک و نگهداری سوابق
- اقتصاد، اقتصاد سنجی
- آموزش تطبیقی علوم تربیتی
- مهندسی برق و الکترونیک، مخابرات
- مهندسی محیط زیست
- علوم محیطی، اکولوژی
- امور مالی و بانکی
- کمک های اولیه
- علوم و صنایع غذایی
- جنگلداری
- ادبیات عمومی و تطبیقی
- مهندسی ژنتیک
- زمين شناسي
- مهندسی ژئوماتیک
- تاریخ
- باغبانی
- مهندسی صنایع
- انفورماتیک
- روابط بین الملل، مطالعات میدانی
- الهیات اسلامی
- روزنامه نگاری
- طراحی منظره
- زبان شناسی
- مهندسی ساخت و فناوری
- مهندسی و فناوری دریانوردی
- مدیریت بازاریابی و فروش
- علم مواد
- ریاضیات یا آمار
- مهندسی مکانیک
- مطالعات رسانه ای
- داروسازی
- هواشناسی
- میکروبیولوژی، بیوتکنولوژی
- مطالعات موزه، حفاظت
- موسیقی وموسیقی شناسی
- فیزیک هسته ای و انرژی بالا
- پرستاری، مامایی، فیزیوتراپی تغذیه و رژیم درمانی اپتیک سایر مطالعات فارماکولوژی
- فیزیک
- علوم سیاسی، مدیریت دولتی
- آموزش پیش دبستانی
- روانپزشکی و بالینی
- روانشناسی و علوم رفتاری
- روابط عمومی، تبلیغات
- رادیو/تلویزیون/سینما
- مطالعات امنیتی
- خدمات اجتماعی
- جامعه شناسی و مطالعات فرهنگی
- علوم خاک و آب
- تربیت معلم
- حمل و نقل گردشگری، پذیرایی و هتلداری
- مطالعات حمل و نقل و ترافیک
- برنامه ریزی شهری و منطقه ای
- دامپزشکی